Monday, September 12, 2011

~:: Wedding orang kaya2 ::~

Hahahahaah tajuk very the kampung khheennnn!!

Ni juz nak tunjuk gambar wedding orang kaya je. Ekceli bile g wedding orang kaya ni, x best sangat sebenarnye. Nape? Sebab banyak sangat protokol yang nak kene ikut. Sampaikan kanak2 pun tak dibenarkan turut serta. Rasanya majlis kampung lagi sonok kot. At least adelah nak dengar mokcik2 bergosip, dak2 dok teriak sana sini syok oooo.. Ni wedding x best langsung. Senyap sunyi dan harapkan bunyi dari jurucakap majlis je a.k.a abg ipo aku ler kan. Tapi tempat ni meme cantik. Berbekalkan dslr hakak aku, gegeh ler aku bergambo. Meh tunjuk sket gambo2 pade hari tersebot...


Diatas ni adalah gambar pelamin rekaan "Pak Abu".. Korang kenal x? Ekceli aku penah dengar nama tapi xtau mana satu die. So pada hari ni, aku dapat la tengok "Pak Abu" yang agak cerewet neh..

Ni plak adalah pengantin lama siap pakage ngan anak2 skali. Boley??

Ni pon nak jadi pengantin gak!!

Errkk yang ni? Baru berfikir nak carik calon. Ha3.. Mampoo???

Horror x? Akak aku kate horror.Ha3..

Ni die punya flower girl. Ha yg tecit tu flower girl wannabe...

Sila fokus, Radzuan Radziwill hokkay.. Baju nye? Tengok bawah..

Inilah die bajunya...


Atas ni 2 orang budak tecit yang wat Cikla terkejar2 dengan pario.
Curlast jah berkejaran dengan memakai pario..


Ni plak gambar syok sndirik.
Tapi xdela syok sendirik sangat,
 pasal habang fotografer tu mintak iols stay posing sbb heols nak amik dari bawah tangga.





Ni adalah antara makanan Wedding orang kaya hokkay...

Athiya yang kepenatan setelah berkejaran...

Kenapa ini je yang aku amik? X sempat Ekceli tapi nk gtau,
kt atas ni set Channel tp taste x brape hokkay iols rse cm beg murah wlaupon its channel.

My sis family. Wedding fotografer siap mintak diorang duduk lame sket coz nak amik gambo mereka.
Overall syok amik gambar je ler. Majlis so so je. Moral of the story wedding kampung2 yang ade Cik Kiah, Cik Jah, Cik Melah bergosip sambil Si Atan, Abu dan Mamat terjerit2 adelah lebih seronok.

10 comments :

zariffzarifah said...

aku bt kenduri budget jer... jd no high expectation... pas kawen mane tau terkejut bunting pelamin ke hape... duit dah hangus sehari... kecik btol nilai duit bila burn seari jer utk kenyangkan perut and jamu mata org lain... ukur baju di badan sendiri... yg penting aku nikah dan ikut sunnah Nabi

LuLu BO0Latt said...

Btol tu Za. Ape guna wedding gah sana sini sedangkan merana kemudian hari? Baik bersederhana supaya ape yg jd akan datang kita dah bersedia.

zariffzarifah said...

tq sbb sependapat... nie petikan kawan aku yg dh selmat menikah dan now have beautiful kid..."majlis grand tak menjanjikan kebahagiaan"... biar simple janji berkat spt yg dianjurkan oleh Nabi...

ZuRa said...

lambat lak nk komen... wedding gah gitu.. ko pon curlast sgt jah oi... sebagai org kampung, aku lg prefer makanan tu sedap.. sbb bile sedap, muke yg datang ni hepi jek (lgpon dorg ada gak menyumbang, jadi dorg akan rasa berbaloi2 bersedekah kt kite.. ni org kg bercakap ye.. klu salah amponnkn patik)

LuLu BO0Latt said...

Za: like kata2 kawan ko tu..

Zura: Betol3.. Sebenarnye makanan pon melambangkan kemeriahan majlis wat kate org kg cm kite. Sebab biasanya makcik2 pakcik2 akan dok bercakap ttg makanan lepas abes kenduri. Tp org kaya maybe diorg xde masa nak ckp sume tu kot...

ZuRa said...

bak kata org kg:

gendang gendut tali kecapi,
kenyang perut suka ati..

bak kata org kata:

pecah kaca pecah gelas,
klu dah sama cam org kg, mana ada curlassttt..

hehehehehehe..

LuLu BO0Latt said...

Pantun ko pon curlassst jah...

ZuRa said...

hehehehee.. malu mak tau... nk tolkn ayat di atas.. "bak kata org kaya".. aku slh taip lak. heheh

LuLu BO0Latt said...

Muahahaha iols da paham da sbenanye...

ZuRa said...

tu la.. mak jemah excited nk jual pantun gitewwwww.. xperasaan wat mistake.. cewahhhh