Wednesday, November 16, 2011

~:: Karok's Nite Session ::~

Assalammualikum ols.

Rasanya tengok tajuk pun dah tau nak cerita pasal apa kan?
Aku ni memang tak ada kerja lain selain berhibur ke?
Errmmm sebenanrnya banyak je kerja lain, tapi berhibur tu kan salah satu dari cara untuk release tension.
Errr tu pendapat aku la. Orang lain aku tak tau.

Ok back to the story.
Malam Isnin yang lepas, aku dan geng library Harith, Aliff dan Zura, mengenjoykan diri berkarok.
Rasanya istilah karok tu dal well known kan? Ke masih ada yang tak tahu?
Ok kalau tak tahu meh aku bagitau.
Actually "karok" ni shortform untuk karaoke. Dan kaki karaoke memang biasa guna ayat ni.
Ops dah melencong masuk kelas bahasa urban pulekkss..

Disebabkan plan asal pada hari Sabtu dan Ahad yang tak jadi, kami menggantikan plan tersebut pada malam Isnin 14-11-2011.
Malam tu, kami merancang untuk pergi pada jam 9.30 malam.
Tapi sperti biasa lah kan, cik abang dua orang tu bermekap memang lama, so around 9.50 malam baru mereka sampai depan rumah aku.
Kenapa pulak mereka kena datang depan rumah aku?
Reasonnya adalah aku menumpang pada malam tersebut. Al maklumlah time-time sengkek macam ni, tak mampu nak habiskan minyak kereta sesuka hati.

So malam tu dalam 10.30 kami sampai di Bintang Karaoke Dwi Tasik. Orang Cheras musti tau tempat ni. 
Kami decide untuk ambil 2 jam je. Yela berempat je, takkan nak ambil sampai 3 jam kan? 
Bermula lah sesi nyanyi menyanyi. Bermacam-macam kerenah malam tu. 
Walaupun at start semua macam kayu, senyap je, sekali dah huru hara memang tak ingat punya. 




Harith sibuk menyanyi, kami sibuk nak ambil gambar.

Ni adalah iklan Indonesia yang terpaksa kami tonton 2 kali,
 sebelum Harith nyanyi lagu Sang Mantan.

Harith yang muka dah hilang feel sedeh sebab kena tengok iklan 2 kali.

Muka tak ada perasaan walaupun baru lepas ter"cancel" lagu Harith.

Gelagat di malam tersebut.

Gelen Peredly yang bersenugguh-sungguh menyanyi lagu Februari.

Cik Zura yang asyik berposing.

Haaaa ambik.. Orang karok dia boleh plak nak poco-poco kat dalam tu.

Hehehehe overall memang best dan sangat best. So next time, kami plan nak berjimba di redbox pula.
Kali ni, kami akan pastikan semua geng library termasuk Bos and Kak Peah join sekali. Hu3...



5 comments :

Cik Puan Peah said...

waa terharu name akak join skali...insyaallah... ::walau x reti nyanyi::

LuLu BO0Latt said...

Yeke x reti?? Bos kte akak star karaoke ape...

Anonymous said...

huhu aku takleh jouin dah... nanti baby aku jadi singer... can not....

LuLu BO0Latt said...

Za, jd singer xpela jgn jadi singa.. he3

ZuRa said...

aku xnk nyanyi.. join jerit2 jek leh x??? yg tu kepakaran tu. hehehehehe