Friday, May 17, 2013

~:: Keje Giler Naik Genting ::~

Assalammualaikum frensss..
Ha ni lah ceritanya kalau dah semua planning yang dibuat tak menjadi. Bila da plan baik2 macam2 plak yang terjadi wat plan tu cancel. So benda yang tak plan juga la akhirnya menjadi. 
Ceritanya bermula bila kami planning untuk lepakings bersama2 pada Sabtu tu. Dan atas sebab2 yang tak dapat elak la agaknya kan, ramai yang tak dapat nak menghadirka diri. 

So kami2 yang dah excited ni rase bengang then paln la untuk pergi makan je dekat Ampang. Kami yang nak pergi Ampang tu pada asalnya adalah Aku Kak Sal & Farhana. Tapi dah separuh jalan, Ahmad Farhan pulak muncul. So dia pon join da club la on that night. 

Tengah2 makan, Fik yang mulanya cancel tadi tetiba whatsapp pula. Da bagi direction, Fik pulak sampai. so dah ada berlima la kami tanpa dirancang. Lepas dan makan sambil pot pet pot pet, kami merancang untuk ke satu tempat lain. Takkan nak duduk kedai makan tu sampai tutup kan?

Then Ahmad Farhan cakap Uptown & Downtown sooooo boring. Sebab dah selalu sangat pergi. asal nak lepak sampai tengah malam je mesti kesitu. Dia suggest laut tapi PD dah tak boleh lepak malam2 sebab dekat Dataran Teluk Kemang tu masa aku pergi baru2 ni dia tak benarkan masuk waktu malam. 

So pening sudah fikir mana nak pergi. Tetibe mentol idea Kak Sal menyala. Ajak pergi Genting. Masing2 takut2 berani je mulanya. Last2 wat teging nak pergi gak. 

Suruh Fik hantar motor, kami pon bergerak 2 kereta ke Genting. Memang keje giler yang kami semua tak expect kami akan buat. Tapi kami enjoy sangat malam tu. Walaupon kat atas tu takde pape pon. Tapi tetap best jalan malam2. 

Dah lepak2, jalan2 dalam pukul 5 pagi camtu kami turun. Masa turun tu, ada pulak tragedi kecik terjadi. Yang si Fik dah selamat tido kat belakang. Tiba2 kereta Ahmad Farhan break kosong. Macam break tak makan. Aku dah cemas. Ahmad Farhan terus on double signal. Turun juga la sambil dia control kereta. Lepas dah turun dari bukit tu, kereta dah ok balik. Barulah kami lega. Yang herannya kenapa tetibe jadi camtu? Haha yang aku pon siap mulut choi cerita pasal Amber Court yang berhantu macam aku baca kat cari forum. Kebetulan jela kot lepas aku cerita break kereta jadi camtu. Kebetulan kebetulan kebetulan.. Hahaha aku takot sebenarnya. 

So itulah cerita perjalanan kami ke Genting tanpa arah tujuan. Apa2 pon weols enjoy da nite very much. Kawan2 korang memang superb.. Next kita nak wat keje giler apa lagi ye??

Hehehe yang penting tak boleh planning..

ala tak nampak  Paris Genting

Haaa nampak pon.. 

Ade je mamat enterprame.. 

Like diszz.. 

Siang2 tak dapat naik. Hehehe

Ape bende tah yang seronok sgt ni.. 

Baru sampai masa ni.. 

Aku tinggi sket je dari ukuran yang dibenarkan.. Haha.. 

Ahmad Farhan tunjuk ape tu ha?? 


Sejut katanya.. 

Motip sifu takot ngan anak buah??? 

1 comment :

Hijab Valley said...


Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Banyak koleksi tudung2 dan shawl2 yang menarik.Promosi dan GA juga sedang diadakan sehingga 31mei. Jangan lupa follow juga ye..

Terima kasih =)
http://hijab-valley.blogspot.com