Friday, July 8, 2011

~:: BBQ Preparation ::~

Ceeewwaaaahhh cara update macam aku yang akan organize BBQ ni... Hahahah sebenarnye aku asalnya hanya menumpang dak2 IT dept. yg cbok nk wat BBQ. Kaedahnye bercita2 nk dtg mkn je la.. Tp tetibe ade kesilapan teknikal, aku pun terlibat sekali bersama2 Zura membuat penyediaan.

Ok lets see ape menu yg akan ada on tonite event. First for sure kite ade lamb, pastu kite ade ciken wing, lagi kita ade peha ayam, ni sume Pie'e la ni.. Nk sangat peha ayam. Pastu main course kite, ade spagetthi..

Ni yang merisaukan aku, aku dan Zura ditugaskan wat spagetthi.. Aku ckp tros terang je, wat boley tp sedap mmg x jnji r. Giler ko.. Punye la excited nnti, skali x sedap. Malu la aku. Jatuh la saham sbg anak dara yg available wakakaaka..

Ok mari kite tgk lak persediaan yg da setel, Ari Rabu da g, Carrefour sbb Pie'e kate xnk g Econsave & Giant., Kedai kampung katenye, rse cm nk sligi je dak ni.. Skali Carrefour x banyak barang. So kiteorg bli, segala sos, bhn2 spagetthi, bhn2 perap ayam, & makanan yg nk dibakar spt sosej, daging & burger. Pastu kiteorg bli kordial untuk wat air. Sanquick je cukp.

Da siap bli sume, masih ada yg x cukp... Ari Khamis, g amik daging kambing yg da siap perap kat Bangi. So blek dr amik daging singgah lak Giant kedai kampung, untuk tambah barang. Kat sini kami bli ciken wing & drumstick. Pastu bli gak sweet potato utk dibakor.. Tambah spagetthi lg sebungkus. Itu je yg ade di beli kt Giant.

Masih ade lg yg x cukp, Arini lak misi aku bli serai, bwg putih, parsley (kalo ade) roti, garfu, cwn.. Shah lak kne g carik arang & dawai. So ptg nnti bru tau setel sume or x.. Nnti akan ade next update untuk hari event berlangsung plak.. Iaitu malam ni..

4 comments :

ZuRa said...

kekdahnye aku baru baca??? hahahah aku sengal giler... preparation ni pnt gak la sbb ila kena ngangkut aku n piee utk beli2 barang.. cian ila... lg penat bile asik gelak yg x ingt dunia.. mn nk ingt dunia, asik ingt akhirat jek... hahahah konon tol aku ni...

LuLu BO0Latt said...

Xpsl2 org kt keliling carefour tu tgk2 kite panasss je..

zariffzarifah said...

mane budak laki? AJK makanan cabut lari kekdahnye...

LuLu BO0Latt said...

2la x psl2 kami tetamu ni da xjd tetamu..