Friday, July 29, 2011

:: BoLa BoLa BoLa HarImAu MaLayA ::

Assalammualaikum. Okeh arini nak update pasal bola smalam. Aku xde la nak ulas beria2.. Klo aku ulas beria2 nnti da gnti Datuk Hj. Hasbullah Awang lak khen x pasal2 je glemer.

Niat kami (stand for aku, Harith & Aliff serta K.Salina)  nak tengok bola kali ni banyak halangannye. Bermula dengan gaji yang lambat sehari dari tarikh tiket dijual membuatkan kami melepas untuk tengok bola di stadium. Tapi pada hari kedua jualan kami tetap menggegehkan diri pg gak tengok tiket. Sampai kat stadium Bkt. Jalil nampak banyak kete wat u-turn dr stadium. Tp kami tetap x puas hati. Masuk gak parking. Bayar RM2, tetibe brader parking tu ckp, "tiket bola abes, tiket wayang ade,".. Kami ni dok ingat die bergurau rupanya memang betol. Ni suma salah brader paking wat kate Harith. So da pg kaunter, memang tiket da xde. Dengan hujan yang tetibe lebat, dgn aku yg dipandang santek hina oleh jejans kt ctu, mane x nye, aku pkai baju da ala2 muslimah skali leh folow 2 jejans ni crik tiket bola.. Korg mampoo? X mampoo khheennn??? Pastu boleh plak Harith & Aliff nak berteduh dlu. Aku x macam seriau lak bile kt tempat berteduh tu sume jejans.. Adoiiyyyaaiii siyes pengalaman yg agak menakutkan bile jejans beramai2 terpandang2 sebab aku santek dan sheksi di dlm hujan je pomfuan kt ctu.. So abes cerita pencarian tiket.. Pulang dgn kuciwa...

Pada hari match tersebut awalnya Harith tetap nak pg tgk tiket if lucky dpt la g stadium. Yg aku ni da rse cm tiket bakal dijual ngan sangat mahal. So aku da tarik diri siap2. Da dekat timing aku nak balek, waktu ni aku da roger Zura nak ajak tengok bola jugak2 wlaupon da tau Zura balek keje, match da hampir abes 1st half. Baru je meroger Zura, tetibe aku diroger oleh Aliff & Harith serentak motip mereka ni memang sehati sejawa? nak ajak aku g NZ Curry House well known place yang menayangkan bola match bg mereka yg x dpt ke stadium. Aku da berbelah bagi, then Zura ckp juz go with them. I'm so sori dear sbb tinggalkan ko.. hu3.. jahat giler aku ni...Terasa sangat mementingkan diri... So Jam 5.30ptg aku da gerak nak ke Wangsa Maju. Dalam kete masing2 da berangan klo sampai awal leh la pg ke Wangsa Walk jap nak jalan2. Malangnya jem stroberi yang amat sangat kat Ampang membuatkan harapan tinggal harapan. So sampai je kt NZ tempat da FULL ini adalah kebiasaan jika ada bola match. Kami masih tercari2 skali dpt la 1 place yg x la dkt sgt ngan screen tapi masih selesa dan kami berpuas hati. So da dapat tempat, da siap order. Skali da azan, aku nak berbuka posa, lambat la sket berbuka pasal order smpai lambat.. Makanan siap smpai dlu dr air.. X lama lepas tu bola pon start dan kami mula concentrate. So x banyak la gambar yang dpt diambil sbb fokus utama adalah match tersebut.

Aku agak dissapointed la dengan kekalahan Malaysia smalam. Tapi bagi aku, Malaysia tetap da wat yg teerrrrrrrbaek. Sume player bersungguh2 main walaupon kite da tau mase minit terakhir tu memang macam da xde harapan. Ape pon effort yg mereka tunjukkan amat2lah mengharu kan stand for terharu, bukan haru biru...  Siyes mase first gol tu aku rase cam nak nages lebat tgk gol dijaringkan.. Dan sorakkan mereka2 yg ade di sekeliling membuatkan hati rase cam sangat berbangga dengan semangat rakyat Malaysia. So overall sangat berpuas hati dan berterima kasih pada Harimau Malaya kerana anda membuat kami bangga dan kembali yakin dengan bola sepak Malaysia.

Gegeh amik gambar sendirik b4 amik Aliff & Harith.. Ko nmpk x spek Betty tu? Akhirnya aku memilikinya..

Keadaan sewaktu kami baru sampai..

Aliff menikmati mee goreng ayam saya mamak, yg bnyak ayam dr mee..

Muke Harith ala2 Malek dlm KL Gengster.. kejap abg long
Padil kejap Malek..

Aku berbuka ngan Mee goreng ayam Aliff mamak.. Apsal aku cm juling ea?

Ni la keadaan restoran tu setelah kepenuhan..

Muke Aliff yg sedang berbincang serius ngan Harith...

Dan ni adelah posing orang tensen pasal Malaysia da hampir kalah mase ni...

3 comments :

ZuRa said...

WAHHHH... sonoknye... tp nape cam ko yg kene amik mereka nek kete kamooo??? xpe la dear xdpt g pon.. len kali kn ada (cube bygkn alip yg berada di situasi aku.. demm kn?? hahahahaha) mn gambo kak salina?? beliau x g eh??? xsabo nk ada jersey malaysia gak. huhuuh

Cik Puan Peah said...

sedapnye mee gorengggg...argh lapauuuu

LuLu BO0Latt said...

Zura: xpela demi harimau malaya iols sanggup.. he3 danau x syok la jersey kecek.. kite bli k downtown je..

K.Peah: mmg syok kn mee goreng die. aym banyaaaaaaakkkkk..